Veel gezien, veel gedaan! + fotoupdate 22-12

Dag lieve mensen,

Misschien lijkt het voor jullie lang geleden dat ik een verhaal geschreven heb. Geloof me op mijn woord dat het voor mij nog veeeel langer lijkt. We hebben zo vreselijk veel gedaan in de laatste weken dat ik er bijna duizelig van word. Letterlijk eigenlijk. Door de drukte, de inspanningen van de vele wandelingen, het minder goede eten (zo kan je iets smerig heel goed netjes omschrijven, iets dat altijd gewaardeerd wordt zo rond kerst) heeft er voor gezorgd dat ik een beetje ziek werd. Gewoon een buikgriepje, gevolgd door een gewoon griepje gevolgd door wat zwakke dagen.

Hier zijn we dan. Op de plek waar we kerst zouden vieren. Drie dagen hebben we gereisd om hier te komen. 6 boten, 5 bussen en 1 lift brachten ons hier. Een belevenis was het! Een prachtige tocht! En nu zijn we hier, en nu willen weer weg. Ik zal het uitleggen.

(Normaal is bij het begin beginnen een goede optie maar in dit geval zou ik tot na de kerst aan het schrijven zijn. Vervolgens zouden jullie Oud en Nieuw missen omdat jullie het zouden moeten lezen. In het kort is dit ons verhaal).

Na de prachtige klim naar Vulcan Lanin trokker we verder zuidelijk om onze wandelplannen meer gestalte te geven. Onze route ging onder andere door waar we een dag rusten, , waar we oranje bomen gingen bekijken, , waar we chocolade aten, barbequeden, bijna met tent en al weg waaiden vanaf een berg, een andere prachtige wandeling maakten, aan een mooi meer kampeerden, nog meer wandelden, (oftewel Parc Nahuel Huapi verkenden van alle kanten), , waar we genoten van de warmte, andermaal wandelden tot ik ziek werd, een border crossing naar Chili regelden en , waar we de kerst gaan doorbrengen.

Lang geleden besloten we al dat we kerst op Chiloe wilden vieren. Waarom? Geen idee eigenlijk. Het klonk leuk. Het klonk zelfs een beetje romantisch. En er is goede vis! Dus.. enough reason I would say! Dat we in El Bolson - Argentinie - zaten en dat we de eerder genoemde 6 boten, 5 bussen en 1 lift nodig hadden om hier te komen doet er niet toe. Uit ervaring wisten we dat de hostels in een speciaal *recommended hostel* boekje goed waren. Hieruit hadden we 1 geboekt een aantal weken terug. Helaas bleek een paar uur geleden bij aankomst dat niet ALLE hostel in dat boekje zo goed zijn.. (als wij hoopten/verwachtten)

Anyway, gevolg is dat we de net afgelegde route morgen in omgekeerde volgorde gaan afleggen om een stukje terug een ander hostel te zoeken waar we wel de *cozy living room* en de *fully equipped kitchen* en *nice and friendly staff* hopen te vinden! Dit allemaal is het lot van een reiziger.. Je doet maar wat, anticipeert op de dingen om je heen en hoopt zo tot het beste resultaat te komen. Tot zover tot ons genoegen!

Tot snel allemaal.

Liefs P 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer