Prachtige Vulkanen 2

*(eerst Prachtige Vulkanen 1 lezen aub)

Ja, daar ben ik nog even.. gewoon een strakke informatie update!

- In Malalcahuello zouden we een 5 daagse tocht rond vulkaan Lonquimay lopen. De beste man van de CONAF (natuur info centrum) vertelde dat die door de grote hoeveelheid sneeuw niet mogelijk was. Hij gaf een paar tips voor dagwandelingen varierend van 1 tot 6 uren en daar moesten we het mee doen. Beetje teleurgesteld maar aanpassen aan de mogelijkheden!

- We besloten om de langste in de buurt te doen. Normaal heen en terug. Volgens het boekje 5 uur one-way. Na goed twee en een half uur waren we er.. en wat een uitzichten!! Op de kaart was deze wandeling rond te lopen als dagtocht, maar sneeuw zou in het pad kunnen liggen. Ik voelde er veel voor, Lidia niet. Logischerwijs ging ik en Lidia niet. Was een spannend tweede deel maar wederom vreselijk mooi. Er was veel sneeuw, ofwel er was weinig pad. Eenmaal zonder pad begrijp je dat mensen in paniek raken, gedesorienteerd raken... ik bleef natuurlijk (redelijk) rustig en zocht mijn weg terug naar waar ik het pad kwijt was geraakt. Uiteindelijk vol moraal mijn rondje vobracht.

- De volgende opdracht voor mij was het beklimmen van de vulkaan van het betreffende park. Samen met Lidia wandelden wij ons kamp richting de voet van de berg. Verschrikkelijk heet!! Plekje met prachtig uitzicht maar nog meer stof en steen. In de middag ontstonden er wolken, koelde het af en duwde ons de tent in. De volgende ochtend geen goede condities voor de vulkaan dus een naastgelegen ´zij-krater´ opgeklommen in een paar uurtjes. Wel weer bijzonder mooi. En koud!

- De bus bracht ons 1 vallei verder naar Het dorpje Villarrica. Het weer was prachtig en de plaatselijke vulkaan rookte. Helaas voor mij en onze beurzen is een beklimming van deze prachtige berg niet gratis. We werden verplicht tot een guided tour van 50 euro p.p. maar goed.. eerlijk is eerlijk, ook die centjes was het waard. Of het nu komt omdat we Nederlanders zijn of omdat we van wandelen houden, dat laten we in het midden, maar de aangeboden cheat dmv een stoeltjeslift sloegen we af. Terwijl onze groep zingend in de lift een derde van de berg omhoog gleden zweetten wij de eerste druppen samen met onze inmiddels privegids. Nadat we een uur op de top hadden rondgelopen kwam de rest van de groep boven... Ziet er stom uit he.. deze twee zinnen na elkaar... maar zo was het, en niet anders. Slakken.. Verder, bekijk de foto´s maar.

- Nu in Pucon, toeristisch maar nu, zeker op zondag, nog wel uit te houden. Lekker kamperen en de komende week de bergschoenen maar weer aan.

Overig

- Busreizen vallen mee

- Blij dat ik toch geen auto gekocht heb om div. redenen

- Weer is over het algemeen erg goed

- Onze schouders wennen goed aan de tassen

- Tot snel

P & L

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer