Prachtige Vulkanen 1 + fotoupdate 25-11

Twee grote tassen lagen in het stof naast de smalle weg. ¨Moet je eens horen¨ Zei Lidia, nadat de bus luid schakelend bij ons vandaan was gereden. ¨Wat hoor je?¨ Vroeg ik. ¨Niks¨ Kwam de lachende reactie. Geen lawaai, geen stad, alleen de stilte van de bergen rondom. Geflankeerd door kwetterende Black-necked Ibisen. Alleen al in de naam weerklonk de vriendelijkheid van dit gehuchtje. Malalcahuello.

Dit dorpje zo´n 675 kilometer ten zuiden van Santiago werd onze uitvalsbasis voor ons eerste Patagonie-avontuur.

Eindelijk bleef het niet meer bij lezen. Na de appeltaart, de bloemen en de nodige omhelzingen maakten wij bepakt en bezakt onze weg naar Estacion Universidad de Santiago. De laatste keer in de metro. Gedurende meer dan vier weken waren wij trouwe ´even-over-acht-pasagiers´ geweest van de ´underground´ van Santiago. Het was een goed gevoel om Los Heroes, ons vaste eindstation, voorbij te rijden alsof hierin de diepere betekenis van deze rit werd geaccentueerd. Deze reis zou langer duren.

Vanaf Estacion Universidad de Santiago bracht een bus ons in 9 uren naar Temuco. Alwaar we een nette verblijfplaats vonden. Eindelijk weer zelf koken. Gewoon aardappeltjes met broccoli en vlees. Hoe lekker was dat!! De volgende dag in de bus richting de Andes (Linksaf zeg maar) die op deze plek een aaneenschakeling van vulkanen is. De rit er naar toe was prachtig, de eerste momenten na het verdwijnen van de bus ook. Rust. Stilte.

Voor een ´wat heb je eigenlijk uitgespookt de laatste dagen update´, zie Prachtige Vulkanen 2.

Voor nu en hier, gegroet!

PW

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer