Over en sluiten

Het is voorbij, Zuid Amerika deel 1. (ja.. ik kom zeker terug..) De bus waarin we nu zitten brengt ons naar Santiago de Chili. Daar waar het begon. Eerst twijfelend, later met tegenzin maar gevolgd door zes hele bijzondere maanden.

Maanden waarin we, toegegeven, veel gevloekt hebben op typische Zuid Amerikaanse dingen, en soms op elkaar. Zes maanden waarin we zes landen bezochten en de seizoenen elkaar zagen opvolgen. Maanden waarin sneeuw, woestijn, regenwouden, oceanen en steden met tussenpozen van soms uren langskwamen. Maanden met verdriet om verloren en gebroken materialen, maar ook van plezier over nieuw gekochte souvenirs.

Zes maanden van zekerheden (de bus komt) en onzekerheden (maar hoe laat??), of serieuzer, de toekomst na de reis! Zes maanden met duizenden fotos die nog geen 10% van het werkelijke verhaal kunnen vertellen. Maanden waarin we zoveel dingen zagen die we nooit eerder zagen (1 van mijn belangrijkste reisdoelen) en doen wat ik het liefst doe; wandelen, klimmen, mensen ontmoeten.

Vraag me niet of het net zo leuk was als Nieuw Zeeland. (een op het eerste gezicht logische vraag) Dat kan en wil ik niet vergelijken. Het was prachtig en bijzonder, dat kan en wil ik wel zeggen. Een andere onmogelijke vraag is: wat was de mooiste plek? Het antwoord op die vraag bestaat niet. Wel kan ik zeggen dat er een klein stukje hart is blijven liggen in Patagonie (Fitz Roy, Torres del Paine en Bariloche), Iguazu Falls, Machu Picchu (niet de Inca Trail), Cordillera Blanca (Peru), Galapagos en Uyuni. Allemaal plekken waar boeken en fotoalbums van gemaakt kunnen worden. En dat is wat ik ga doen!

Kom het bekijken en je krijgt de overige 90% (of een deel) erbij! Tot snel allemaal!

Peter Wierda

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer