Minivakantie & fotoupdate 17-11

Zo, dat was mijn midweekje vakantie! Heerlijk. Toen ik afgelopen maandag opnieuw het gevoel kreeg dat ik wel genoeg cursus Spaans had gehad, besloot ik er wat mee te doen. Daar Lidia inmiddels goed dreef was qua studeren, wilde ze de laatste vier dagen ook volbrengen. Terecht! Voor mij bood dit de uitgelezen kans om nabijgelegen Valparaiso en omgeving te verkennen. Mijn bijbel, de Lonely Planet, had dit kuststadje ten slotte als hight light van Chili genoemd. Ik had hierover mijn twijfels maar er was maar één manier om er achter te komen.
De waarschuwingen van diezelfde Lonly Planet spookten door mijn hoofd toen ik deze kleurrijke stad met venijnig scherpe randjes binnenreed. Berovingen op klaarlichte dag waren niet uitzonderlijk. Interessant. Hierdoor toch een beetje gespannen liep ik door de stad, op zoek naar een slaapplekje.
Zoals meestal, went een nieuwe plek snel. Zo ook deze stad. Ik vond een prachtig plekje op een heuvel. Een roze, blauw en geel geschilderd huizenblok bood onderdak. De rest van de dag wandelde ik, bijna overal op mijn gemak, door de stad en de achterliggende kleurrijk bebouwde heuvels. Tientallen foto´s rijker bereidde ik ´s avonds een eenvoudige maal en las mijzelf de nacht in.
De volgende dag hield ik, als een echte local, een bus aan (geen bushaltes) die mij naar de aangrenzende stad even noordelijk van Valparaiso bracht. Viña del Mar. Een schril contrast met de ruwheid van Valpa, zoals de stad ook genoemd wordt. Minder kleur en meer organisatie. Veel spiegelende gebouwen en minder zwervers. Toeristisch, Scheveningen. Een leuke stad om te winkelen maar winkelaap was er niet bij! :-)
Dezelfde middag nam ik nog een bus naar Quintero, maar niet zonder tussenstop in Concón, waar ik de befaamde Krab-Kaas Empenada´s probeerde. Quintero was stil, kil zelfs. Misschien ook omdat ik mijn trui elders had laten liggen. (SHIT!!) Ja, er is geen overvaller nodig om je spullen kwijt te raken. Het was aardig om dit andere (1 van de ??) gezicht van chili te zien.
De derde dag van mijn uitstapje buste, lifte en wandelde ik naar Zapallar. Het meest exclusieve beach resort van Chili en toch een prachtig (leeg) schoon strand. Op dit strand luisterde ik een paar uren naar de branding en schreef ik dit verhaal.
Santiago zit er bijna op. Het Zuiden roept en wij geven hieraan gehoor. De volgende keer een nieuw verhaal vanaf een nieuwe plek. Gegroet!
PW

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer