Het nieuwe jaar + fotoupdate 8-1

De eerste van het nieuwe jaar! En wat een begin was dat! Enorme hoogte- en dieptepunten pakten zich samen in één lange, zware maar bijzondere week. De drie dagen die nodig waren om ons van Chiloe (Chili) naar El Calafate (Argentinie) te brengen doorstonden we goed. Bijna met gemengde gevoelens begonnen we echter aan deze reis. De heerlijke sfeer in ons ´kersthostel´ en het prachtige zomerweer hadden ons goed gedaan. Nu gingen we naar El Calafate, El Chalten en later naar Torres del Paine. Plaatsen die stuk voor stuk bekend staan om hun gure, natte en bovenal stormachtige klimaat. Vaak schoot door mijn hoofd:¨hoe gaan we dat in hemelsnaam een maand uithouden?¨ ¨In een tent¨, moet ik hieraan toevoegen. Het echte Patagonie zou nu pas beginnen, en daarmee ook de echte hikes.

 

Om ons niet te verwarren had het weer besloten om ons op gepast wijze te verwelkomen in El Calafate - waar wij de beroemde Perito Moreno Gletcher zouden bezoeken. Storm en regen daalden op ons neer toen we de bus uitstapten, direct belaagd door tien hostelaanbieders. Omdat het plan om te kamperen uit ons hoofd stapte toen wij uit de bus stapten zochten en vonden we een geschikt onderkomen.

 

Toen de volgende dag bleek dat alle huurauto´s op waren en wij geen georganiseerde tour wilden met een gids die zou zeggen:¨Dames en heren, dit is een gletcher¨, en wij dan:¨GOH¨, besloten we de bus te pakken. Behalve de storm en enkele verdwaalde regendruppen was het weer goed en eerlijk is eerlijk, WAUW! Dat is een gletcher. GOH! Het was een heerlijke dag en de bbq restaurants deden hun werk.

 

Vier en een half uur ´bussen´ richting wildernis was het recept voor de volgende dag. el Chalten. Volgens de boekjes één van ´s werelds mooiste berglandschappen. En waarom zouden wij dat tegenspreken? Wij zagen immers alleen maar wolken en door de storm kromstaande bomen. Ach we hadden nog geen wilde plannen voor die dag. Het was 31 december en onze tassen puilden uit met allerlei lekkers. Dingen die we normaal (te duur) (voor ons budget althans) in de schappen lieten liggen. Jonge Bols (vraag me niet waarom, maar dat is hier overal (supergoedkoop) verkrijgbaar), Champagne, Olijven, lekkere Kaasjes, noem alles maar op. Alles hadden we! ..behalve oliebollen natuurlijk...

 

Onze ¨bijna-nieuwjaars-stemming¨ sloeg om als de wind (hard) toen we bij het tent opzetten een scheurend geluid hoorden. Jahoor! De gerepareerde scheur (snik) van twee weken eerder hield het niet en was verder gescheurd (snik snik) Bij gebrek aan lijm gingen we op jacht naar DucTape. Had ik al verteld dat het stormde? Was het dan ook dom om de tent met scheur te laten staan terwijl we op jacht waren? In elk geval, toen we terug kwamen was de scheur weg. De tent was door de midden. (SNIK SNIK SNIK)

 

Het was oudjaars avond. We zaten in El Chalten, een gehucht met zo´n 800 inwoners, om al kamperend het mooiste berglandschap van de wereld te zien. Op vier en een half uur ´bussen´ van de bewoonde wereld. De Bols en de Champagne deden hun werk. Het werd toch nog een leuke avond. (natuurlijk niet nadat we in de plaatselijke outdoor shop een nieuwe tent hadden aangeschaft)

 

1 januari namen we verplicht rust vanwege storm en regen. 2 januari namen we verplicht rust vanwege storm en regen. 3 januari wandelden we prachtig en 4 januari hadden we verplicht rust vanwege storm en regen. 5 januari was een geschenk! Van zonsopkomst (wauw) tot in de avond was het weer fantastisch en hadden we waanzinnige uitzichten op Cerro Fitz Roy en Poicenot. Onthoud deze namen en mocht je eens in de buurt zijn... 6 januari hadden we verplicht rust vanw...nouja, het is wel duidelijk denk ik.

 

Nu, na 4 dagen in de bergen (3,4,5,6 januari) en op een dieet van spaghetti (gatver) is het heerlijk om weer schoon te zijn en naar deodorant te ruiken. Morgen gaan we richting Torres del Paine. Vanaf daar, meer verhalen over prachtige uitzichten en verplichte rustdagen.

 

Gegroet

P.

 

P.S. De internetverbindingen zijn hier ZO waardeloos dat ik niet meer foto´s kan (wil) uploaden. Later zal ik meer laten zien..

 

 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer