Echt, het is geen luiheid!

Lieve mensen,

Ik weet het, ik heb dit eerder als excuus gebruikt om niet een lang verhaal te hoeven schrijven, maar deze keer mag het echt!! De foto´s vertellen het verhaal!

8 dagen lang hebben we op een mooi rood zeilschip, samen met 10 andere levensgnieters, rond ´s werelds bijzonderste eilanden gevaren. Wie hier niet geweest is kan niet meepraten. Wat men hier aantreft is zo bijzonder! Dieren, wilde dieren die niet weglopen of vliegen als de Mens eraan komt. Nee, ze zijn op hun gemak. Sterker, ze komen naar je toe, ze zijn nieuwsgierig. Ik zal kort vertellen hoe onze trip eruit zag en ik zal 1 anekdote vertellen waar jullie als het goed is versteld van staan.

We worden van het vliegveld gehaald en binnen 15 minuten staan we in de haven. Voor ons, op een bankje, ligt een zeeleeuw. Samen met een paar Fransen en een Canadese worden we naar de boot gebracht die redelijk schommelig blijkt. Vanaf het moment dat we aan boord komen worden we automatisch in een strak ritme van slapen, eten en natuur bekijken geslingerd. Elke ochtend luidt de bel tussen half 6 en half 7 (mensen, dachten jullie dat het vakantie was??) voor het ontbijt. Een bezoek aan een eiland tijdens zonsopkomst (en incidenteel in de stromende regen) is stap 1 van elke lange maar bijzondere dag. Ontbijt is goed! Snorkelen!! Dat gebeurt meestal 2 keer per dag. Sommige plekken zijn aardig, andere zijn schitterend met sting rays, schilpadden, haaien, zeeleeuwen en 1000 tropische vissen. 12 uur horen we de bel opnieuw. Lunch, 3 gangen, warm.

Ontspanning? Ja, eventjes tussen lunch en het middagbezoek. Een half uur, soms een uur. Varen, snorkelen, eten, eiland bezoeken en tijdens elk van deze activiteiten fotograferen. Het uiteindelijke aantal van 450 foto´s (gefilterd uit zo´n 1200) is niet slecht. De boot schommelt een paar dagen en nachten vrij heftig. Een paar zieken en een paar zeeziektepillen voor mij. Geen ernstige schade.

Slapen? Nee.. dat is het enige dat niet gaat. Vaak varen we in de avond en/of nacht naar het volgende eiland. De boot is zéér lawaaig tijdens het varen en je schommelt bijtijds uit je bed. 7 nachten op bed liggen van 10 tot 6.. maar niet slapen.. (op die ene avond na, met dank aan Mr. Bacardi) Hoort erbij!

Ach, wat ik eigenlijk zeggen wil, het is zo´n prachtige ervaring! Die beesten, het warme blauwe water! Kijk nou maar naar de foto´s.. die zeggen zoveel meer!

Een zeldzame Short Ear Owl (Moet ik dat vertalen? Nee hé?) vang op 80 meter afstand een vogel. De gids was net aan het vertellen hoe dit roofdier rustig zit te wachten tot een vogel te laag overvliegt om ze dan uit de lucht te grijpen. We zijn verrukt dat we dit hebben kunnen zien en we vervolgen onze weg daar de uil te ver weg is om zijn verdere bezigheden (het plukken van de vogel, zo onze gids net verteld had) te volgen, dan wel te fotograferen. We lopen door, een aantal blijft echter nog even kijken. Ze komen maar niet, we gaan terug. De uil zit op 1 meter van de 4 achterblijvers de vogel te plukken.

Een roofdier in het wild die een prooi gevangen heeft.. En naar de mens toekomt... Dát feit.. Sta daar eens bij stil.

Tot snel mensen.. Tot snel..

pw

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer