Buenos Aires

¨Geloof alles wat je gehoord hebt - Buenos Aires is één van Zuid Amerika´s meest opwindende steden, gesierd met Europese architectuur, sfeervolle wijken en een bruisend nachtleven.¨ Zo begint de Lonely Planet haar omschrijven van Buenos Aires. Ik kan maar één ding concluderen. Het is waar!!

Wát een stad! En wat betekend dit als deze woorden uit mijn mond komen?? Slechts één dag hebben we nu in deze metropol rondgewandeld en we zijn onder de indruk. 13 miljoen mensen telt Buenos Aires. Toch weet de stad op magische wijze over te komen als een intieme, knusse plek waar van het leven genoten wordt.

Het autovrije centrum met haar enorme winkelstraten - gevuld met shopping malls,  kledingwinkels, electronica, kledingwinkels, souvenirs en kledingwinkels - is omringd met romantische pleintjes, waar de Tango gedanst wordt in het gele licht van de lantaarns. Er wordt steak gegeten en wijn gedronken.

In tegenstelling tot Santiago zijn de gebouwen hier een aanéénschakeling van historische pracht.

Ach, ik weet het ook niet. Het voelt als een bijzondere stad waar alles te vinden is wat wie dan ook in een stad zou kunnen zoeken. Een heerlijk detail is dat mijn lijf gedurende de hele dag bedekt is met een dun laagje zweet. Ik functioneer op mijn best onder die omstandigheden. Het doet mij denken aan mijn heerlijke tijd in Maleisië. Warmte. Na het douchen ´s avonds een half uur bloot (bijna ;)) op bed liggen om uit te zweten. Reden hebben om mijn zweetbandje om te hebben... Gewoon heerlijk!

Tot snel!

PW

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer